2011. május 29., vasárnap

Póker

Újabb szülinap, sűrű ez a május :) Most tesóm kapott ajándékot. Első próbálkozásom  a varrógéppel ennek  póker mintás terítőek a beszegése volt. Természetesen a terítő a póker szobába készült :D Új gazdája is nagyon meg volt vele elégedve.

2011. május 23., hétfő

Kettlebelles torta

Megint szülinapoztunk. Ez a kettlebell golyókkal díszített kókuszos pudingos torta volt az ünnepelt meglepetése :) Aki nem tudná mi fán terem a kettlebell, annak itt egy link: http://www.kettlebelledzes.hu/ 
A torta mindenkinek elnyerte a tetszését. Ja és a golyók olyan jól sikerültek, hogy néhányan azt hitték, hogy boltból vannak. De neeeem :D természetesen én formáztam mindet.

2011. május 18., szerda

Macik

A párom kapta ajándékba ezt a fa tálat tele dióval. Miután kiürült valamire kellett használni, olyan jól nézett ki :) Varrtam bele ezt a macis bélést, és azóta az asztalunk dísze lett. A boltban néztem ki hogyan is néznek ki a kosarakba varrt bélések, és az alapján csináltam meg. Szerintem egész jól sikerült :)

2011. május 14., szombat

Tavasz

Beköszöntött a tavasz, és az ablakban megjelentek a színes virágok :) Sóliszt gyurmából készültek, különösen a napraforgó tartott sokáig. Szerintem egész élethű lett :D

2011. május 11., szerda

Újabb gyöngy karkötők

Újabb gyöngyből készült karkötők a terítéken :) A lilát egy Bécsben látott karkötő mintájára készítettem. A zöld nagy kedvenc az ismerősök körében, biztostűkből készült. A másik kettő meg kellett a hasonló színű ruhákhoz :D

2011. május 9., hétfő

Vásár

Előkerült néhány régi keresztszemes hímzéssel készült terítő a múltból :) Nagyon szép, és jó állapotban van mindegyik. Aprólékos munkával készültek, aki csinált már ilyet az tudja :) Én is éppen dolgozok egyen, már lassan 8 éve. Ezeket a szép terítőket most a készlet erejéig megvásárolhatjátok. Nagyon jól passzolnak még a modern otthonokhoz is, ahogy a képeken is látszik. Ha valakit érdekelnek a terítők, emailben adok bővebb tájékoztatást.





Napraforgó

Sokak után én is megalkottam a napraforgót. A recept eredetileg Limarától származik, de én Timinél láttam meg először. Sonkával és sajttal töltöttem meg a család nagy örömére. Persze csak a sütögetés végén árultam el, hogy mi is ez :) Már terjed a híre itthon, hogy milyen finom, és hogy máskor is csinálhatnék :D

2011. május 7., szombat

Karkötők

Kis ízelítő a karkötő gyűjteményemből :) A többi kép később érkezik.

2011. május 6., péntek

Szülinapi torta tavalyról

Fincsi túrótorta volt a meglepetés a párom születésnapjára tavaly. Banánnal, kivivel és fehér csokival díszítettem. Még most is emlegeti, hogy milyen finom volt :)

2011. május 5., csütörtök

Süni

Ez a kis Süni ceruzatartó az asztalom legújabb ékessége :) Sóliszt gyurmából formáztam meg.

2011. május 2., hétfő

Játék a golyókkal

Túrógolyó és kókuszgolyó mutatós kombinációja.
Itt vannak a receptek ha valaki kedvet kapott hozzájuk :)
Túrógolyó
- 50 dkg túró
- 30 dkg porcukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- mogyoró,mandula vagy mazsola
A túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.
A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben.
A golyók közepébe lehet tenni mogyorót, mandulát, vagy az egészbe mazsolát.

Kókuszgolyó
- 50 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 2 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 1 mokkáskanálnyi rumaroma
- 1 csomag kókuszreszelék
- meggybefőtt leve
A kekszet, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben.

2011. május 1., vasárnap

Ajándék

Bár nem én nyertem a sorsolást, mégis kaptam ajándékot Csitritől. Ez a kedves kis csiga érkezett hozzánk Húsvétkor. Még egyszer köszönöm szépen :)

Köszöntő

Szeretettel köszöntök minden látogatót a blogomon. Egyik kedves ismerősöm blogja adott kedvet, hogy én is elkezdjek egyet. Szeretnék a jövőben sok szép dolgot megosztani veletek, amiket én készítettem saját, vagy mások ötletei után. A blogomnak nincs konkrét tárgya, igyekszem sok mindent kipróbálni a sütéstől a varrásig és a sikereimet megosztani veletek.